ZAČUTI SVOJE TELO

“Začuti svoje telo” je vadba telesne čuječnosti, ki je namenjena vsem, ki si želijo vzpostaviti ali poglobiti stik s svojim telesom. Pri vadbi se pozornost od vaših misli preusmerja k telesnim občutkom in kaj vam telo sporoča v danem trenutku. Z uporabo različnih aktivnih gibalnih in dihalnih tehnik urite vašega notranjega opazovalca. Vsi zaznani telesni občutki so dobrodošli, trenutku primerni in vabljeni ste, da jih svobodno izrazite.

Opazujete, kaj se zgodi, ko premaknete telo v drugo smer, ko povečate ali zmanjšate energetski naboj telesa, ko se gibate in ob tem zavestno dihate itd. Začutite lahko nekaj česar že dolgo niste čutili ali pa pridete v stik s telesnim občutkom sploh prvič. Vadba je preprosta, sproščujoča in zanimiva.

Udeleženci poročajo, da se po vadbi počutijo bolj žive, pogled se jim zbistri, lažje zadihajo, počutijo se bolj prizemljeni, bolj se ravnajo po telesnih občutkih itd.

Vse kar se med vadbo naučite, lahko uporabljate tudi sami kasneje. Sledite ritmu in potrebam svojega telesa ali pa vam pomagam, da si sestavite sklop vaj. Izvajate jih lahko zjutraj preden greste v službo, pred spanjem ali preprosto, ko začutite, da bi se radi bolj povezali s svojim telesom.

Vadba traja 45 minut in je lahko enkraten obisk, lahko pa se dogovoriva za več obiskov. Sledite tistemu, kar čutite. Ker pri vadbi uporabljate aktivne gibalne tehnike (stoje ali leže), je priporočljiva obleka, ki omogoča čim bolj prosto gibanje. Izvajate jo v nogavicah ali bosi. Vadba je primerna za vse.

POMEMBNO: Vadba “Začuti svoje telo” ni psihoterapevtski proces in vključitev vanj ni pogoj za udeležbo na vadbi! Pri vadbi se uporabljajo nekatere tehnike, ki so del Core Energetics pristopa, zato vam lahko služi kot priložnost spoznavanja z njim.